Tuzlanski kanton

U Lukavac Cementu održan ‘Dan otvorenih vrata 2022’

U krugu kompanije Lukavac Cement danas je održan 12. po redu “Dan otvorenih vrata”. Nakon dvogodišnje pauze okupilo se više od  2.000 posjetilaca svih uzrasta koji su uživali u prelijepom danu i dobroj zabavi.

– Organizacijom ove tradicionale manifestacije želimo doprinijeti ljepšem i ugodnijem življenju u našoj lokalnoj zajednici. Uz druženje, korisne radionice, sportske aktivnosti i druge sadržaje gradimo uzajamno poštovanje i povjerenje te zajedno stvaramo nove vrijednosti u okruženju u kojem živimo i poslujemo. Vrlo smo sretni da smo opet otvorili vrata naše fabrike, i zahvaljujemo svim našim sugrađanima i sugrađankama na posjeti – kazao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marekting.

 

Na zelenim površinama Lukavac Cementa odvijali su se sportski turniri u fudbalu i odbojci, priređena je biciklijada, igre na pijesku, kao i niz drugih aktivnosti, a najmlađi su uživali u brojnim zabavnim priredbama. Posebnu pažnju im je privukla dječija predstava „Princeza na zrnu graška“, ples malih balerina, mini disko, ali i druženje s maskotama i drugim učesnicima šarenog defilea. Kroz interaktivne i kreativne eko, likovne i “Uradi sam” radionice svi su mogli isprobati svoje vještine i steći nova znanja.

Lukavac Cement  kao društveno odgovorna kompanija i na ovaj način pokazuje da se istinski zalaže za dobrobit svoje lokalne zajednice u skladu s principima održivog razvoja i otvorenost, saopćeno je iz te kompanije.

Komentari
Na vrh