Sport

U Kalesiji održane „Sportske igre mladih”, oko hiljadu mališana uživalo u sportskim nadmetanja

Zahvaljujući općinskom načelniku Seadu Džafiću, danas su u ovoj općini održane „Sportske igre mladih” koje su okupile preko hiljadu mališana iz svih osnovnih škola sa područja Kalesije.

Ovo je manifestacija koju po prvi put organiziramo u Kalesiji i nadam se da ćemo i naredne godine imati ove igre i da ćemo okupiti još veći broj mališana koji su danas trčali našim ulicama igrali određene društvene igre i jednostavno uživali, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik je u svom obraćanju kazao da je ovu ideju donio u Kalesiju i da će sve učiniti da one postanu tradicija i da se održavaju u sklopu obilježavanja Dana Općine Kalesija.

Naši mališani su uživali prije svega u lijepom druženju, bilo je smijeha, sportskog nadmetanja na kraju su naši mališani ostvarili pravo i učešća na finalnom takmičenju, tako da se lijepa priča iz Kalesije nastavlja i dalje, istakao je savjetnik načelnika Alija Džafić.

„Sportske igre mladih” će na svom putu do Velikog finala posjetiti 46 bh. gradova i općina, a zajedno sa Olimpijskim komitetom BiH Igre i ove godine na terenima širom BiH promovišu olimpijske vrijednosti, potiču na razvoj prijateljstva, međusobnog poštovanja i fair-playa.

Na vrh