Tuzlanski kanton

U Kalesiji obilježena godišnjica ubistva Nefise Osmančević

Mujo Tosunbegović, sekretar Organa uprave zajedno sa šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hatom Mujčinović u ime općinskog načelnika Seada Džafića te sa predstavnicima MZ Jelovo Brdo i Gojčin položio je cvijeće i odao počast prvoj ubijenoj civilnoj žrtvi agresije na našu općinu Nefisi Osmančević iz Gojčina.

U toku agresije mnoge naše majke, sestre i prijateljice su ubijene od strane agresora, ustvari ubijene se od strane onih koji su htjeli da zauzmu ove prostore i da ih očiste od muslimana. U tome nisu uspjeli. Odbranili smo se i imamo nezavisnu domovinu, kazala je Hata Mujčinović u svom obraćanju mještanima naselja Jelovo Brdo i Gojčin.

Ona je istakla da Općina Kalesija nikada neće zaboraviti heroje i heroine koji su položili živote za državu Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnicima Vijeća MZ Jelovo Brdo i Gojčin čestitala je i Dan mjesne zajednice istakavši da su u proteklom periodu podržani određeni projekti u ovim naseljima, ali da se na tome neće stati i da će Općina i načelnik nastaviti da podržavaju ravnomjeran razvoj svih naseljenih mjesta.


Komentari

Na vrh