Business

U Hrvatskoj je ova salama povučena iz prodaje, šta je sa BiH

Državni inspektorat republike Hrvatske obavijestio je potrošače o opozivu proizvoda K PLUS pileća/pureća posebna 500g, LOT broj: 02214475, roka trajanja: 08.07.2023., zbog moguće prisutnosti stranog tijela (komadići najlona ili plastike) u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Proizvođač je talijanski Aia Agriocola Italiana Alimentare Sp, a na tržište stavlja Konzum plus d.o.o., M. Čavića 1a, 10.000 Zagreb.

 

Obavijest je prenio i Konzum koji moli kupce da provjere da li su kupili navedeni proizvod i vrate ga u najbližu Konzum prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac piše Jutarnji.hr

‘Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti‘, istaknuli su.

 

Salama je se povlači sa tržišta u Hrvatskoj, a šta je sa Bosnom i Hercegovinom nismo uspjeli za sada saznati. Uputili smo zvanični upit Konzumu u BiH i čekamo njihov odgovor …

Na vrh