Eventi

U Hotelu Tuzla: Prvi bosanskohercegovački ljetni onkološki simpozij sa međunarodnim učešćem

U Tuzli će se dana 22. i 23. juna/lipnja 2018. godine održati Prvi bosanskohercegovački ljetni onkološki simpozij sa međunarodnim učešćem.

Organizatori Simpozija su Klinika za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC Tuzla i Ljekarska/liječnička komora tuzlanskog kantona.

Predsjednik Organizacionog odbora je prim. doc. dr med. sci. Jasmina Alidžanović, internista onkolog, načelnik klinike za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla.

Ovo je prvi put da se u Tuzli organizuje ovakav multidisciplinarni simpozij  na kome će se sresti domaći stručnjaci svih specijalnosti koje se bave bolestima tumora.

Na istom mjestu će se naći prvenstveno ljekari internističke onkologije, radijacijske onkologije, kliničke onkologije, hirurške onkologije, radiologije, urologije, patologije, interne medicine, neurologije, psihijatrije, porodične/obiteljske medicine, citologije, eksperimentalne onkologije, epidemiologije, palijativne njege i medicinski tehničari te studenti kao i članovi udruženja oboljelih od karcinoma, jer je naša međusobna saradnja jedan od najbitnijih činilaca u pravilnom liječenju naših pacijenata i to je nešto na čemu se danas insistira i u svjetskim razmjerama.

Sesije ovog simpozija su:

  1. Urološki tumori
  2. Tumori pluća
  3. Tumori dojke
  4. Tumori probavnog trakta
  5. Palijativna njega
  6. Sesija medicinskih sestara/tehničara onkologije i inžinjera medicinske radiologije

Osim renomiranih predavača svih specijalnosti koji se bave tumorima iz naše zemlje, na simpoziju će predavati i predavači i iz Srbije, sa kojima imamo plodonosnu stručnu i naučnu saradnju, a koji će ovom prilikom svojim iskustvima unaprijediti naša znanja.

Ovaj Simpozij  će pokazati da bosanskohercegovačka onkologija drži korak s Europom i svijetom i da Bosna i Hercegovina  svakako predstavlja jedan od glavnih onkoloških centara u regionu.

Simpozij je akreditovan od strane Ljekarske /liječničke komore tuzlanskog kantona, te Komore zdravstevnih tehničara tuzlanskog kantona, što cijelom događaju  daje širu dimenziju.

Uspješna organizacija i realizacija ovakvog Simpozija  nije moguća bez saradnje sa farmaceutskim kompanijama i industrijom koja proizvodi medicinsku opremu. Šest kompanija će imati izložbene pulteve u okviru simpozijske izložbe.

Simpozij će se održati u Hotelu Tuzla i na jezicima naroda Bosne i Hercegovine.

 

Na vrh