BiH

U emisiji Teleton BHRT-a prikupljeno preko 300.000 za građane Turske i Sirije

BHRT je uživo emitirao trosatni, posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju. U Teletonu, završnici kampanje BHRT-a i Pomozi.ba prikupljeno je više od 300.000 KM (preko 80.000 poziva) za pomoć stradalim u Turskoj i Siriji. Od početka zajedničke kampanje od 1. marta prikupljeno je više od 3 miliona KM.

Emisija pod nazivom Teleton trajala je od 20 do 23 sata, a gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a telefonski su donirali novac za stradale, pozivom na broj 17006.

U emisiji je sudjelovalo više od 150 ličnosti iz političkog kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, a među njima su bili i članovi Predsjedištva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, fudbaleri, muzičari, vjerski zvaničnici.

U programu BHRT-a svoje učešće dali su i glumice Mona Muratović, Jasna Diklić i Gordana Bogdan, glumci Admir Glamočak i Alen Muratović, bivši reprezentativac BiH Elvir Bolić, popularni bh. pjevač Halid Bešlić, pjevačica Amira Medunjanin, selektor Faruk Hadžibegić, putem video poziva u studio BHRT-a javili su se i Edin i Amra Džeko i mnogi drugi.

Zahvaljujemo svim medijima koji su preuzeli program Teletona i bili aktivni sudionici promocije i podrške zajedničke kampanje BHRT-a i Udruženja pomozi.ba, prvenstveno Dnevnom avazu, Večernjem listu BiH, Nezavisnim novinama, Radiju Sarajevo, Portalu Klix, Televiziji Sarajevo, N1 televiziji, Face TV, RTV BPK Goražde, TRT, TV Slon.

Na vrh