Aktuelno

U četvrtak „Združena pokazna vježba „RGGF 2019“

– U ponedjeljak, 14.10.2019.godine, u 12.00 sati, u prostorijama RGGF Tuzla, održat će se konferencija za medije povodom izvođenja združene pokazne vježbe gašenja požara i spašavanja lica ugroženih požarom ili nekom drugom prirodnom ili drugom nesrećom, pod nazivom „Združena pokazna vježba „RGGF 2019“.

 

– Združena pokazna vježba „RGGF 2019“ će se održati u četvrtak, 17.10.2019.godine, u periodu od 10,30 do 12,30 sati, na lokaciji  RGGF Tuzla, a u povodu obilježavanja mjeseca „Oktobra – mjeseca zaštite od požara“ i 13.oktobra  Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, posvećenog borbi za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa, odnosno pojava koje nastaju djelovanjem prirodnih sila. Ovaj međunarodni dan obilježava se svake godine 13. oktobra na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a iz 2009. godine.

 

U vježbi će učešće uzeti Službe zaštite i spašavanja Grada Tuzle, kao i drugi subjekti koji su, po prirodi posla kojim se bave, angažovani i u realnim situacijama: Služba civilne zaštite-Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, Crveni križ Grada Tuzle, Služba hitne medicinske pomoći JZNU „Dom zdravlja“ Tuzla, RTV 7 Tuzla, MUP TK PU Tuzla, te zaposlenici i studenti  Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli („RGGF“), koji su i domaćini ovoj vježbi, odnosno vježba se izvodi na objektu pomenutog fakulteta, koji se nalazi u Ulici Univerzitetska broj 2.

 

– U subotu, 19.10.2019. godine u periodu od 11:00 sati do 13:00 na lokaciji Trg žrtava genocida u Srebrenici, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice postaviti će odgovarajući broj vatrogasnih vozila i vatrogasne opreme sa ciljem prezentacije istih građanima grada Tuzle. Tom prilikom kroz razgovor sa vatrogascima građani će se moći informisati o vozilima i opremi koju vatrogasci koriste u svom poslu, kao i drugim, za njih interesantnim pitanjima.

Na vrh