Tuzlanski kanton

U Čeliću u saobraćajki smrtno stradao pješak, vozač pobjegao sa mjesta nesreće

Dana, 14.9.2023.godine oko 20,00 sati PS Čelić zaprimila je prijavu da se na dionici regionalnog puta Čelić-Šibošnica, u naselju Ratkovići, općina Čelić, nalazi NN muška osoba. Policijski službenici PS Čelić su izlaskom na lice mjesta potvrdili navode prijave, dok je ljekar SHMP Doma zdravlja Čelić utvrdio da povrijeđeno lice ne daje znakove života.

 

O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla, a kojim je utvrđeno da se na navedenoj lokaciji dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN motorno vozilo sa NN vozačem i pješak M.G., rođen 1961.godine nastanjen na području općine Čelić (koji je pored sebe gurao bicikl).

 

U toku je daljnji rad na utvrđivanju okolnosti u vezi navedene saobraćajne nezgode, kao i na pronalasku i identifikaciji vozača. U vremenskom periodu od 20,15 sati (14.09.2023.godine) do 01,30 sati (15.09.2023.godine) saobraćaj na navedenoj dionici reg. puta u potpunosti je bio obustavljen.

Na vrh