Aktuelno

U automobilu S.S. iz Tuzle pronađeni narkotici, pištolji, municija (VIDEO)

Više pakovanja droge oblijepljenih selotejp trakom, dva pištolja, manja količina municije, dvije PVC kese nepoznatog sadržaja, te više PVC boca sa nepoznatom tekućinom, pronađeni su u automobilu S.S. iz Tuzle.

On je, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapšen 29. januara po naredbi Općinskog suda Srebrenik.

– U unutrašnjosti vozila pronađeno je 25 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi. Nakon detaljnog pregleda vozila, u posebnom spremniku za prevoz i transport narkotika pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim analizama ekspertize nalazi pet kilograma droge spid  – kazao je načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TK Siniša Vareškić.

U MUP-u TK navode da su proteklu godinu pojačali aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

– Za ilustraciju ističemo podatak da su službenici policije TK tokom navedenog perioda uspjeli otkriti i dokumentovati 356 krivičnih djela koja se odnose na oblast zloupotrebe opojnih droga, što je porast u odnosu na raniji period – navodi samostalni inspektor MUP TK Mevludin Omerović.

Nakon kriminalističke obrade izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga bit će predat kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

 

Na vrh