U 74. godini života na Ahiret preselio Muhamed ef. Lugavić – Dženaza u petak

11.03.2021.

Autor: foto - Valter Tuzlanski , na fotografiji Efendija Muhamed Lugavić sa rahmetli Nedžadom Zonićem 


Muhamed ef. Lugavić preselio je na ahiret 11.03.2021. godine u 75. godini života. Dženaza će se klanjati u petak, 12.03.2021. godine, poslije Ikindije namaza (15:00 sati) ispred Čaršijske džamije u Tuzli.

Efendija Muhamed Lugavić rođen 1946. u Lugavijama (Banovići), 1965. završava Gazi Husref-begovu medresu. Na Filozofskom fakultetu u Bagdadu završio šerijatsko pravo i arapski jezik. U Tuzli je bio glavni imam Gazi-Turalibegove (Poljske) džamije, zatim glavni imam Medžlisa IZ u Tuzli, te imam Čaršijske džamije. Biran je na mnoge visoke funkcije u Tuzli, BiH i SFRJ. Napisao je i dvije knjige, Dženaze, običaji i propisi te zbirku Hudbi.

Široj domaćoj, pa i svjetskoj javnosti postao je poznat 1995. nakon najveće tragedije koja je zadesila Tuzlu, kada se na Kapiji ugasio 71. mlad i neproživljen život.

 

Istaknuti tuzlanski ljekar Adnan Burina preminuo nakon zaraze koronavirusomBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!