Lični stav

“TUZLANSKI ODGOVOR”: Na laž i ratnu propagandu odgovaramo istinom (VIDEO)

Grupa mladih Tuzlaka snimila je dokumenarni film “Tuzlanski odgovor”

Oni su Omer Berbić, Malik Sakić i Ilijas Jahić. Odlučili su ispričati priču o multikulturalnosti i suživotu koji je oduvijek postojao u Gradu soli. Svjedoci tome su svakako i njihovi sagovornici koji su (gotovo) cijeli život proveli tu.

Tuzlaci nisu željeli ostati nijemi na najavu premijere filma o stradanju Srba tuzlanske regije “Tuzla – zločin bez kazne i egzodus srpskog naroda” koja je zakazana večeras u Bijeljini.

Saša Mitrović, Zvjezdan Karadžin, Mirjana Marinković-Lepić i Snežana Dragović-Čerkez kroz film “Tuzlanski odgovor” na laž i ratnu propagandu odgovaraju istinom, objašnjavaju autori.

Tuzla je poznata u cijelom svijetu po svojoj multikulturalnosti, po normalnim ljudima i zajedništvu. Mi (tuzlaci i tuzlanke) smo odrastali u atmosferi suživota kao najvrednijem poklonu naše sredine i porodica. Ovo nije političko, ratno ili interesno pitanje. Ovo je pokušaj da OPET ZAJEDNO odgovorimo na neistine i laži. Da sačuvamo ovo malo vrijednosti koju dobijemo rođenjem u Tuzli ili odabirom života u Tuzli, istakao je Omer Berbić, jedan od autora filma.

(priredio: radiokameleon.ba)

Na vrh