Lični stav

Tuzlanski novinar i publicista Fatmir Alispahić najavljuje: Osnivamo Udruženje žrtava pravosudnog i policijskog nasilja

U ime svih kojima je korumpirano i stranačko pravosuđe nanijelo štetu, a čiji slučajevi su ostali izvan lažnog monitoringa Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) i drugih tzv. nevladinih organizacija i medija, koji služe da prikriju stotine nepravdi počinjenih od strane otuđenog pravosuđa!

 

Gradit ćemo medijsku mrežu pravde i istine, imat ćemo portal, imat ćemo časopis, pisati članke o slučajevima nepravde i pravosudnog nasilja, imat ćemo You Tube kanal, objavljivat ćemo reportaže i analize o pravosudnom nasilju, gdje ćemo ogoliti – poimence! – sramotu tužitelja i sudija, koji su imali toliko drskosti da umjesto da brane zakon, zloupotrijebe svoje pozicije kako bi služili mrežama korupcije i stranačkih interesa!

 

Ima da vas zgazimo – istinom! Ima da vas zgazimo u ime Zakona, u ime pravde i poštenja, u ime pravne sigurnosti građana Bosne i Hercegovine! Dakle: Ima da vas zgazmo Istnom koja ostaje da kao giviht činjenica i historijskog betona svjedoči o vašoj nakaznosti – koja je istovjetna nakaznosti ubica, lopova, prevaranata, narkodilera, prevaranata, političkih lihvara kojima ste služili PROTIV ZAKONA I INTERESA GRAĐANA BOSNE I HERCEGOVINE.

 

Bacili te rukavicu u lice čovjeku koji nema straha ni pred kim, osim pred Bogom i Zakonom.
Bacili ste rukavicu u lice stotinama građana koji nemaju straha ni pred kim, osim pred Bogom i Zakonom.

Naša će biti ZAVRŠNA RIJEČ, u ime Zakona i pravne sigurnosti!

 

Fatmir Alispahić
***

 

– Jedan od prvih naših projekata bit će izgradnja spomenika žrtvama policijskog nasilja po motivima ove fotografije, gdje policijske nindže ponižavaju uhapšenog čovjeka, dok ga slikaju kao da se radi o ulovljenoj životinji, Taj čovjek je izvršio samoubistvo! Navodno.

 

“Maglajlija koji je jučer uhapšen kod Žepča izvršio samoubistvo u zeničkom zatvoru” (10.12.2020.)

Na vrh