Aktuelno

Tuzlanski kanton je pozitivan je primjer multietničke sredine

Međusobna saradnja i zajedničko djelovanje u cilju boljeg pozicioniranja i razvoja Tuzlanskog kantona bile su glavne teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kanton Jakuba Suljkanovića sa predsjednikom Kantonalnog odbora HDZ BiH Tuzla Danijelom Nikolićem.

Predsjednik Nikolić je ovom prilikom izrazio svoju i podršku Kantonalnog odbora inicijativama Vlade Tuzlanskog kantona za bolje pozicioniranje Tuzlanskog kantona u okvirima Federacije, a prije svega kada je u pitanju raspodjela javnih prihoda.

Tokom sastanka je istaknuto da činjenica što HDZ kao politička partija ne participira u Skupštini Tuzlanskog kantona nije i ne treba biti prepreka za saradnju i održavanje dobrih odnosa, te unaprjeđenje već postojeće saradnje.

„Tuzlanski kanton je poznat po tome i pozitivan je primjer multietničke sredine i prostor gdje je, možda i u najvećoj mjeri, očuvana multikulturalnost“, rekao je premijer Suljkanović osvrćući se na dosadašnje odnose.  Kada je u pitanju rad Vlade u narednom periodu premijer Suljkanović je istaknuo da će bolje pozicioniranje našeg kantona u okvirima Federacije BiH i dalje biti u fokusu rada, te će svaka pomoć s tim ciljem biti dobrodošla.

„Naši ciljevi su, također, dalje očuvanje finansijske stabilnosti u Kantonu, te praćenje i podrška realizaciji kapitalnih projekata kao što su izgradnja termoblokova u Banovićima i Tuzli, te rekonstrukcija i izgradnja putne infrastrukture“, zaključio je premijer Suljkanović.

 

Na vrh