Zabava

Tuzlanski DJ odradio maratonski dvanaestosatni muzički mix

Poznati tuzlanski DJ Soole (Emir Sušić) u subotu, 12. augusta imao je svoj stage u Caffe Baru Sloboda, koji je doslovno samostalno otvorio i zatvorio muzičkim setom u trajanju od dvanaest sati. Prema uzoru na svjetske muzičke trendove svojoj publici poklonio je raskošan muzički opus, u kojem su svi podjednako uživali.

“Prateći svjetsku scenu, a posebno svoje idole progresivnog zvuka uvidio sam da jednom ili dva puta godišnje rade maratonske setove u trajanju od dvanaest i više sati. Dosta sam razmišljao o toj ideji da i sam uradim takvo što, da lično osjetim šta je toliko posebno u tome. Nakon što sam ranije nekad odradio prvi maratonski set, od gotovo 14 sati, uslijedila su još dva od po 13 sati. Sve maratonske setove uradio sam u našem dobro poznatom Caffe baru “Sloboda” i ovom prilikom se zahvaljujem na tim prilikama. Posebna stvar za mene kod maratonskih setova je ta što mogu da puštam skoro sve muzičke žanrove, od deep i chill housea do progressiva, a sve to zavisi od trenutne atmosfere i publike. 

Još jedan od razloga zašto sam se odlučio za ovakvu vrstu nastupa jeste taj da ponudim publici nešto malo drugačiji doživljaj DJ-a. Nastup gdje se jasno može čuti razlika između dnevnog dijela muzičkog seta koji je melodičniji i više u deep izdanju dok u večernjem dijelu ide nešto tzv. tvrđi zvuk uz koji publika rado pleše”.

Za ovog muzičkog znalca možemo reći da je pravi prototip modernog DJ-a, pomalo enigmatičan, sa istančanim muzičkim iskustvom. Njegovi nastupi su jedinstvena fuzija tonova, kojima pokazuje svoj raskošni talent, a koji u miksu i svoj toj savršenoj harmoniji zrače snažnom melodičnom energijom koju publika isčekuje. 

 

Nedim Begić

Na vrh