Sport

Tuzlanski biciklisti ostvarili sjajne rezultate

Biciklistički klub ‘Zmaj od Bosne’ Tuzla zabilježio je najtrofejniju sezonu u svojih 24 godina postojanja, osvojivši u protekloj sezoni 103 medalje.

Ove godine ‘Zmajevi’ su učestvovali na 37 trka, od toga 62 na domaćoj sceni, pri čemu su osvojili 30 zlatnih, 14 srebrnih i 18 medalja, kao i na 41 trku na inostranoj sceni, osvojivši 26 zlatnih, 12 srebrnih i tri bronzane medalje.

Ove godine taj klub je dao 13 državnih prvaka, predstavljali su državu u Rumuniji sa kadetima koje su predvodili Husein Selimović, Savo Milovanović i Osman Čorić. Selimović je uz to prvi bh. biciklista na cesti sa medaljom na balkanskom šampionatu koje se vozilo u Rumuniji.

Kada se govori o Premijer ligi BiH, bili su dominantni, navode iz kluba.

Trener ‘Zmajeva’ Hajrudin Trle, ujedno i selektor svih cestovnih selekcija BiH ističe da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u završenoj sezoni.

– Ostvarili smo veliki uspjeh koji teško da ćemo ponoviti u budućnosti, ne zbog toga što nećemo uložiti svoj trud već isključivo što je podrška biciklizmu sve manja, na što upozoravamo već godinama unazad. Međutim ostvarili smo sve što smo mogli, rezultati govore o nama najbolje – rekao je Trle.

Klub u planu ima rad u osnovnim školama u kojima će stvarati sekcije biciklizma, te iz tih sekcija birati najbolje i stvarati nove asove.

Na vrh