Aktuelno

Tuzlanka Asja Atiković na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst

Tuzlanka Asja Atiković ovih dana počinje pohađanje prijemnog kursa na elitnoj Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst. Ovu informaciju i sreću Asiji poželjela je Britanska ambasada u Sarajevu koja u svom sopštenju kaže:

Kroz bilateralnu saradnju u oblasti odbrane između Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine, značajan broj pripadnica i pripadnika Oružanih snaga BiH završili su školovanje na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, vodećoj akademiji za vojnu obuku u svijetu. Vojnik Asja Atiković upravo počinje pohađanje prijemnog kursa na ovoj akademiji. Ona je tek treća žena iz Bosne i Hercegovine koja pohađa ovaj izrazito zahtjevan program, koji svim vojnicima u službi kao i civilima iz BiH pruža priliku da postanu oficiri OS BiH.

Evo šta nam je Asja rekla o ovom: “Ove godine pristupila sam Oružanim snagama BiH u činu vojnika i kada se ova prilika ukazala bila sam veoma uzbuđena i uložila maksimalan napor tokom procesa odabira. Nadam se da ću usvojiti vještine i znanje koje čine dobrog oficira i postati uspješna i posvećena liderica. Kroz moju oficirsku karijeru, želim inspirisati i motivisati druge pripadnice i pripadnike OS BiH da rade na ličnom razvoju, te da obavljaju svoje dužnosti i gledaju u budućnost. Iskreno vjerujem da su Oružane snage BiH institucija koja mladim osobama može ponuditi sigurnost, znanje i šansu da ostanu u Bosni i Hercegovini. Nakon povratka sa Kraljevske vojne akademije Sandhurst, moja misija biti će da prenesem stečeno znanje drugima i nadam se da će se ukazati i dodatne prilike za vlastiti razvoj, jer svako ovakvo iskustvo se nadograđuje, mijenja naš sistem vrijednosti i povećava vlastite kriterije. Bosna i Hercegovina, sa svim svojim ljepotama, zaslužuje dobro obrazovane i motivisane ljude i da nikada ne bude napuštena.”

Sreću Asji na školovanju u Velikoj Britaniji poželio je na svom Tweeter profilu i Nj.E. ambasador Ujedinjenog kraljevstva u BiH g-din Matt Field …

matt

Asja je inače ove godine završila studijski program Agronomija na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, a za ostvareni izvanredan uspjeh i prosjek 9,50 uručena joj je Zlatna plaketa “Student generacije UNTZ”.

Asja-Atikovic-zlatna-plaketa-768x420

I nama samo ostaje da Asji u ime redakcije portala boljatuzla.ba ali i njenih sugrađana, poželimo svu sreću u nastavku školovanja 🙂


Komentari
Na vrh