Business

TUZLA: Viskokvalitetne zvučne kutije i audio sistemi domaće proizvodnje su na tržištu

Nakon više od 23 godine rada i iskustva sa muzičkom opremom kompanija Sar-light iz Tuzle započela je vlastitu proizvodnju zvučnih kutija i audio sistema pod brendom SAR – piše poslovni portal Akta.ba.

Kvalitet, dizajn, vrhunski materijali i performanse su osnova kojom su se vodili prilikom izrade proizvoda, kazao je za Akta.ba Samir Rešić, direktor kompanije.

“Naš novi brend SAR od nedavno je na tržištu, a riječ je o proizvodnji zvučnih kutija i zvučnih sistema. Jako smo ponosni na naš novi brend jer je u cjelosti napravljen u našoj kompaniji. Patent na kojem smo radili više od godinu dana sada je dostupan tržištu. U ponudi imamo šest usvojenih vrlo uspješnih modela zvučnih kutija koje su istestirane i spremne za prodaju”, kaže Rešić.

Uporedo rade na razvoju i nekih drugih modela, za koje se kako kaže nadaju da će uskoro biti spremni za dalju razradu. U planu im je da do kraja godine tržištu ponude još četiri nova modela, kojim bi zaokružili jednu novu liniju zvučnih proizvoda domaće proizvodnje.

“Svaki model zahtjeva dugotrajan i precizan rad. Da bi došlo do finalnog proizvoda dosta je rađeno prekrajanja, crtanja, dizajniranja sve dok nismo dobili vrhunski zvuk.  U ovom poslu nam najviše pomažu naši audio inžinjeri koji su pomogli da na kraju imamo jedan kvalitetan, domaći proizvod koji sigurno može da zadovolji sve svjetske standarde i potrebe”, govori Rešić.

sar

Proizvodni pogon kompanije se nalazi u Tuzli, opremljen je najsavremenijom opremom specijaliziranom za izradu zvučnih, razglasnih sistema.

“Sirovine za izradu zvučnih kutija nabavljamo u Švedskoj jer nam je u cilju da budemo konkurentni na tržištu, i nekako smo sebi nametnuli taj takmičarski duh sa zemljama EU tj. sa najboljim evropskim proizvođačima u našem sektoru, zbog kojeg proizvodi moraju zadovoljavati vrhunske standarde kvalitete pa smo tome i težili u izradi. Koristimo komponente jedne od vodećih Italijanskih kompanija koja radi za najveće zvučne brendove”, kaže Rešić.

Pojašnjava kako na našem tržištu postoji još nekoliko ljudi koji ovaj posao manufakturno obavljaju ali su oni prvi ozbiljniji proizvođač.

sar 1

Sar-light kompanija na tržištu BiH prisutna je od 1996. godine. U samom početku bazirali su se na prodaju muzičke opreme i rasvjete, te iznajmljivanje razglasnih sistema i rasvjete. Svoju ponudu su 2000. godine proširili prodajom muzičkih instrumenata, LED rasvjete te uslugom ugradnje razglasnih sistema kao i sistema rasvjete za tržne centre, dvorane, vjerske objekte ,…, privatni stambeni prostori i drugo. SAR-light se bavi i izradom idejnih rješenja i projektovanjem rasvjete i ozvučenja.

“Od našeg nastanka kvalitetom usluga i proizvoda pozicionirali smo se u sam vrh bosankohercegovačkog tržišta rasvjetne i audio opreme. Danas se on i dalje razvija te ponosno ističemo našu vlastitu proizvodnju zvučnih kutija i zvučnih sistema. Zahvaljujući tome što u svom radu nastojimo spojiti kvalitetu i pristupačne cijene, te stalnom praćenju tržišta, razvili smo naš novi brend SAR. Svakako na ovome nećemo stati jer tržištu trebaju kvalitetni i cjenovno prihvatljivi proizvodi, još ako je riječ o domaćoj proizvodnji onda je to pun pogodak”, kazao je Rešić.

Svi proizvodi pa tako i zvučne kutije SAR mogu se nabaviti u njihovoj poslovnici Sar-light u Tuzli a i preko distributera koji pokrivaju cijelu BiH.

Na vrh