Aktuelno

Tuzla – Udruženje „Sport i zdravlje“ obilježilo osmu godišnjicu rada

Udruženje „Sport i zdravlje“ iz Tuzle obilježilo je danas osmu godišnjicu osnivanja i rada.

Predsjednik Udruženja Meho Alić-Partić rekao je na konferenciji za novinare da „Sport i zdravlje“ veoma uspješno izvršava svoju društvenu misju, a to je podizanje svijesti o značaju bavljenja tjelesnim aktivnostima i popularizaciji sporta kroz njegove zdravstvene, obrazovno-vaspitne, rekreativne i rehabilitacijske funkcije.

– Članovi Udruženja su svi građani Tuzle koji to žele biti s nama, bez obzira na godine, pa tako naš najmlađi član ima osam, a najstariji 69 godina. Godišnje kroz „Sport i zdravlje“ prođe stotinjak osoba, a moram s ponosom istači da je iz naših aktivnosti proizašao znatan broj stručnih i naučnih radova koji su objavljeni u indeksiranim i drugim časopisima – izjavio je Alić-Partić za Fenu.

Stručnoj saradnici Alisi Grabovičkić danas je uručen certifikat za bavljenje trenerskim pozivom, jer je, kako je rečeno, ispunila sve zahtjeve vezane za realizaciju programa stručnog djelovanja ove organizacije.

Ovim povodom specijalne zahvalnice za doprinos u radu Udruženja „Sport i zdravlje“ uručene su medijskim kućama RTV TK i RTV Slon, te novinarima Ibrahimu Kozliću (RTV TK) i Miroslavu Petroviću (Fena).

Na vrh