Eventi

Tuzla spremna za najčarobniju noć – Balet na ledu

Tuzlanska dvorana Mejdan 2. decembra pretvara se u bajkoviti teatarski prostor u kojem će St. Petersburg državni balet izvesti balet na ledu, čaroliju i bajku o “Orašaru” P. Iliča Čajkovskog.

 

Veliko interesovanje publike iz cijele Bosne i Hercegovine

 

Za ovaj događaj vlada veliki interes, budući da ovakve umjetničke atrakcije vrlo rijetko dolaze u BiH. Predstava je za veliko gledalište i ona se priprema u tom duhu. Bit će napravljen ogroman teatar sa crnim zastorima, a koristit će se samo istočna tribina, teleskop i parter da bi svako mjesto imalo adekvatan ugao gledanja. Ograničen je kapacitet, ne koristi se cijeli Mejdan i sva sjedišta su numerisana.

Jedinsnstveni vizuelno-muzički spektakl biće izveden u dvorani Mejdan i biće ovo prvi put da publika u Tuzli ima priliku da pogleda balet na ledu.

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Petersburg državni balet pred tuzlanskom publikom će izvesti predstavu ORAŠAR Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Mejdan će biti prilagođen manifestaciji u formi teatra da bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta. Shodno tome sva mjesta su numerisana a broj je ograničen.

Interesovanje publike za ovaj spektakl je iznad očekivanog, ato još jednom napominjemo da preostale ulaznice mogu kupiti na sistemu Kupukartu.ba ili na prodajnim mjestima

Agencija Putnik

Poslovnica I – Hotel Tuzla, Muharema Fiska Fizovića br. 15

Poslovnica II – Đorđa Mihajlovića bb

Ljaljic Tours

Agencija – Bankerova bb

 

iNovine Kiosci

Kiosk na glavnom šetalištu

 

Mjenjačnice Exclusive Change

Tržni centar Konzum Tuzla

Tržni centar Mellain Tuzla

 

UNCRO trafike

Moja UNCRO Trafika – T.C. Omega

Moja UNCRO Trafika – Korzo

 

Ulična prodaja

CD Shop Mido

Na vrh