Tuzla domaćin Simpozija o smanjenju smrtnosti majki i novim naprecima u kliničkoj medicini

14.09.2021. 


Danas u 12:00h u u prostorijama Udruženja za ultrazvuk u medicini Ian Donald Tuzla održana je press konferencija povodom početka drugog Internacionalnog Simpozija o smanjenju smrtnosti majki i novim naprecima u kliničkoj medicini.

Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novi napreci u kliničkoj medicini je skup najvećeg formata iz ove oblasti.

Simpozij će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla 17. i 18.09.2021. godine.

Eminentni stručnjaci iz preko 10 zemalja svijeta govorit će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i djece.

„Očekujemo oko 100 učesnika i ispoštovali smo sve epidemiološke mjere. Prvi dio simpozija ćemo govoriti o smanjenu smrtnosti majki dok će drugi dio biti posvećen novim naprecima u kliničkoj medicini,“ izjavila je dr.med.sci. Suada Tinjić, predsjednica lokalnog organizacionog odbora Simpozija.

„Mi ćemo najvećim dijelom ovog simpozija govoriti o smrtnosti majki. O tom problemu govorit ćemo kako ga riješiti ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u čitavom svijetu. Vidjet ćemo strukturu smrtnosti majki. Vidjet ćemo koji su razlozi umiranja majki u BiH,“ rekao je prof. dr. med. sci. Zlatan Fatušić, član Organizacionog odbora Simpozija.

“Zadovoljstvo je što će ovo za Internacionalnu akademiju nauka i umjernosti u Bosni i Hercegovini biti prvi ovakav veliki skup. Tokom Simpozija govorit ćemo o uticaju pandemije na trudnice ali i na istraživanja na koje je COVID-19 uticao. Vjerujem da će ovo biti posjećen skup sa akcentom na veliki broj mladih koji su u procesu učenja kada je riječ o ovoj oblasti,” rekao je akademik Osman Sinanović, potpredsjednik Organizacionog odbora Simpozija.

Organizator ovog kongresa je Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalna akademija nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini dok je izvršni organizator Udruženje za ultrazvuk u medicini „Ian Donald“ Tuzla, BiH.

Pokrovitelji: Federalno ministarstvo zdravlja Bosne i Hercegovine, Vlada TK, Ministarstvo zdavlja TK, Turistička zajednica TK.

Srebrni sponzor: ELTA’ 90 MB

Sponzori: HERBASVET, MEDICOM, BOSNALIJEK, GlobiFer Intl., BIESSEN Pharma, REMEDIA, medielle bawariamed.

 

Sve dodatne informacije o Simpozijumu možete pronaći na web stranici www.isrmm.ba ili nas kontaktirajte putem e-maila info@isrmm.ba
 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!