Sport

Tuzla domaćin manifestacije „Šest gradova – šest sportskih avantura“

U Tuzli 08.-09.10.2022. godine bit će održana manifestacija „ŠEST GRADOVA – ŠEST SPORTSKIH AVANTURA“. Ova manifestacija koja je predložena od strane udruženja „Srce Pegaza“ i univerzalne škole „zvjezdica“ iz Banja Luke kako bi se uzrasne kategorije dječaka i djevojčica iz Federacije BiH – Tuzla i Republike Srpske – Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad, Banja Luka, Novi Grad i Teslić zajedno kroz sportske i edukativne aktivnosti družili i promovisali vrijednosti sporta, tolerancije, suživota i zajedničke budućnosti.

AK „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla ove godine obilježava 75 godina postojanja, te je izabran kao predstavnik grada Tuzle, koji je prepoznat kao grad ljubavi, sporta, tolerancije i zajedničkog suživota. Poseban značaj ove manifestacije je da domaćin organizator ima zadatak da osmisli dvodnevni program sa različitim sadržajima, između ostalog i posjeta kulturno-historijske znamenitosti opština i gradova, gdje će biti organizovane različite sportske igre u prirodi i na sportskim terenima, a učit će se i o zdravoj ishrani. Važnost ovih sportskih događaja, da budući mladi naraštaji kroz sport, edukativne i kreativne radionice upoznaju sebe i druge, da steknu samopouzdanje, usvoje pravilne životne navike i steknu krug prijatelja. Sport je najbolji način da se prihvate međureligijske vrijednosti, da se izbjegnu vršnjačka nasilja jer smo i sami svjedoci koliko ih u današnjem vremenu ima.

Manifestacija će okupiti više od 120 djece uzrasta od 9-14 godina, oba pola iz gradova Tuzla, Istočno Sarajevo, Teslić, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Banja Luka.

Na vrh