Sport

Tuzla City u Ulcinju započinje završnu fazu uigravanja za prvenstvo BiH

Nakon povratka iz Međugorja, nogometaši Tuzla Cityja dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje su “plavi“ iz Simin Hana otputovali jutros u 7 sati.

– Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigrat ćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpicom iz Ulcinja (6. II.), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. II.), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. II.). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo ‘generalku’ sa Slobodom na Tušnju – izjavio je Starčević za Fenu.

Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2).

– Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše – kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.

Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovat će u Crnu Goru.

– U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača – kazao je trener Tuzla Cityja.

Ekipa je ostala bez Adnana Šećerovića, Stefana Vukmirovića, Joce Stokića, Lazara Obradovića, Elmedina Ziljkića i golmana Semezdina Oštrakovića, dok je Mirel Ibrahimović ustupljen Slavenu na pola godine.

Nova imena u ekipi su Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Eldin Trumić, Ensar Hajrović, Nedim Omeragić, Dino Bevab i Semir Burić.

Na spisku je i nekoliko mladih igrača koji traže svoju šansu, a Starčević smatra da je ekipa dobro pozicionirana u svim segmentima i da bi u drugom dijelu prvenstvu trebala prije kraja šampionata osigurati premijerligaški status.

Na vrh