Sport

Tuzla City u martu dobija igralište s umjetnom travom

Na stadionu Tuzla Cityja u Simin Hanu u toku su radovi na izgradnji modernog igrališta s vještačkom travom.

Vremenske prilike za sada usporavaju izvođenje građevinskih radova za pripremu tri tamponska sloja na koja će biti postavljena umjetna trava.

– U ovaj projekat uložit će se oko 500.000 maraka, a ako vremenske prilike budu povoljne, teren će biti završen za mjesec dana – rekao je za Fenu Muhamed Suljagić, glasnogovornik Tuzla Cityja.

Radove izvodi firma HEEZ Gradnja iz Tuzle, u vlasništvu Azmira Husića, predsjednika Tuzla Cityja, koji je i glavni investitor u izgradnju igrališta.

Teren veličine 8.000 kvadratnih metara, ispunjavat će, kako navode u klubu, sve međunarodne standarde, što će omogućiti i odigravanje zvaničnih utakmica. Oko terena bit će postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače i službene osobe.

Tuzla City raspolaže stadionom u Simin Hanu koji ne ispunjava standarde za odigravanje službenih utakmice, pa su nakon ulaska u Premijer ligu BiH takmice igrali na stadionu Tušanj u Tuzli.  Zbog radova na svom stadionu, od povratka iz Ulcinja treninge organiziraju na jezeru Modrac kod Lukavca.

Završetkom projekta, ekipa Tuzla Cityja, kao i oko 150 dječaka u omladinskom pogonu, dobit će osjetno bolje uslove za treniranje, kažu u klubu.

Na vrh