Sport

Tuzla City protiv Radnika bez tri važna igrača

Pobjeda u prošlom kolu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja u znatnoj mjeri je smanjila pritisak kod igrača Tuzla Cityja, tako da s puno optimizma gledaju u konačni rasplet u Premijer ligi BiH.

S obzirom na to da su debitanti u bh. nogometnoj eliti, opstanak bi bio veliki uspjeh ekipe Mirze Varešanovića. Potvrdu takvih nadanja očekuju u sutrašnjem susretu protiv Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci će nastupiti bez tri vrlo važna “kartonirana” igrača – Voje Ubiparipa, Nermina Crnkića i Ivana Sesara, ali Varešanović smatra da imaju u rosteru dovoljno igrača za zamjenu.

– Dolazi nam ozbiljna ekipa, koja pretenduje na izlazak u Evropu. Bez obzira na to što ćemo nastupiti bez tri važna igrača, očekujem našu pobjedu. Svjestan sam da to neće biti lako realizirati, ali vjerujem u svoje nogometaše koji su u prošlom kolu pokazali šta i koliko mogu – izjavio je Varešanović na današnjoj konferenciji za novinare.

U dvije utakmice s Bijeljincima ove sezone „plavi“ iz Simin Hana još nemaju pobjedu, a u bilansu imaju samo bod. Branič Samir Efendić kaže kako vjeruje da će se to promijeniti nakon utakmice s Radnikom na Tušnju.

– Protivnik jeste težak, ali mi smo osjetno napredovali na psihološkom i taktičkom planu. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a uz dobar pristup i veliku angažiranost možemo uzeti nova tri boda i uveliko osigurati mirniji nastavak prvenstva – rekao je Efendić.

Utakmica Tuzla City – Radnik igra se sutra na stadionu Tušanj od 16.30 sati.

Na vrh