Nekategorisano

Tuzla City na popravnom ispitu protiv Zvijezde 09

Poraz u prošlom kolu protiv Krupe donekle je poremetio planove Tuzla Cityja u borbi za opstanak u Premijer ligi. Da su osvojili bod, a pogotovo tri, mogli bi mirnije dočekivati naredne utakmice u finišu prvenstva.

Iskusni branič Samir Efendić kaže da su porazom u Krupi izabrali teži put, jer im susret protiv Zvijezde 09 ne ostavlja alternativu.

– Iz jedne, da tako kažem, lagodne situacije, došli smo u težu. Imali smo sve u svojim rukama, a doživjeli smo neplanski poraz. Sada imamo imperativ pobjede protiv ekipe koja se također bori za opstanak i neće biti lagan protivnik – rekao je Efendić na današnjoj konferenciji za novinare.

Priznaje da su protiv Krupe loše igrali, ali tvrdi da je ekipa iz kola u kolo, ipak, sve bolja na tehničkom i prihološkom planu.

– Zato u narednoj utakmici moramo pobijediti i mirnije ući u završnicu prvenstva – smatra Efendić.

Trener Mirza Varešanović smatra da su sami sebe doveli u sutiaciju da protiv ekipe iz Etno sela Stanišići ne smije biti kiksa.

– Idemo na pobjedu koju sigurno neće biti lako ostvariti. Moramo imati dobar pristup kako bismo osvojili tri boda i ušli u mirniju završnicu. U Zenici i Krupi smo mislili da možemo ostvariti povoljan rezultat, osvojili smo samo bod i sada moramo razmišljati samo o pobjedi. Ulazimo u turbulentan period, jer u posljednja tri kola imamo ekipe koje se bore za vrh, ali se nadam da ćemo do tada ući u mirniju luku – zaključio je Varešanović.

Utakmica Tuzla City – Zvijezda 09 igra se na stadionu Tušanj u ponedjeljak od 17 sati.


Komentari

Na vrh