Vijesti

Tuzla Brain Week od 11. do 17. marta

Međunarodna sedmica mozga u Tuzli bit će obilježena projektom “Tuzla Brain Week“ (TWB) koji će biti implementiran od 11. do 17. marta pod nazivom “Neuroplastičnost mozga“.

Tuzla Brain Week (TBW) je dugogodišnji projekt Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli “Medicus“, a intencija je unapređenje zdravlja i naučne misli putem aktivnog angažmana zajednice i umrežavanja mladih profesionalaca i ljekara.

U okviru projekta bit će održane ‘dobne radionice’ na kojima će studentski timovi raditi s korisnicima brojnih odgojno-obrazovnih ustanova kao što su vrtići, osnovne škole, srednje škole, starački domovi, a od ove godine i u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Također, planirane su i stručne radionice na kojima će učesnici imati priliku praktično izučavati oblasti neurologije, neurohirurgije, neuroradiologije, ali i razmijeniti iskustva biomedicinskog inženjeringa.

Renomirani stručnjaci iz BiH, Turske, Grčke, Austrije, Njemačke, Češke održat će predavanja iz oblasti neurologije, neurohirurgije, psihijatrije, biomedicine, genetičkog inženjeringa, javnog zdravstva, a bit će upriličena i naučna sesija na kojoj će studenti imati priliku da prezentiraju svoje radove, najavljeno je iz Medicusa.


Komentari
Na vrh