Aktuelno

Tužilaštvo TK: Nermin Šišić nije osumnjičen za ubistvo djeteta u Crnoj Gori

Nermin Šišić (1989) iz Tuzle, od septembra 2017. godine je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osumnjičena osoba za ubistvo u Crnoj Gori – saopćeno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da su mediji u BiH i Crnoj Gori objavili informaciju da je Nermin Šišić (28) iz Tuzle početkom februara 2018. godine osumnjičen za ubistvo petnaestomjesečne bebe u Podgorici u Crnoj Gori i “bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu povezivali sa ovim ubistvom Nermina Šišića”, iz Tužilaštva navode da se ova osoba od septembra 2017. godine nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica i da je na izdržavanju bio i u vrijeme ubistva u Podgorici.

-Pojedini mediji su kontaktirali ovo tužilaštvo, te je svim novinarima pojašnjeno da nemamo informacije o ličnim podacima osumnjičenog u Crnoj Gori i da se ne može potvrditi da se radi o istoj osobi koja je ranije, po optužnici ovog tužilaštva, pravosnažno osuđena za određena krivična djela u Tuzli. Također, mediji koji su kontaktirali ovo tužilaštvo su upućeni da se obrate nadležnom sudu u BiH i provjere informacije da li je Šišić upućen na izdržavanje kazne zatvora po pravosnažnoj presudi – poručuju iz Tužilaštva TK.

Dakle, kako ističu u saopćenju, Nermin Šišić iz Tuzle, rođen 01.06.1989. godine, od septembra 2017. godine je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osoba koja je povezana s ubistvom bebe u Crnoj Gori.

Na vrh