Business

Turistički forum 2023: Unaprjeđenje turističkog sektora kroz dijalog i razmjenu iskustava

Pozivamo Vas da se pridružite “Turističkom forumu 2023.” u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. Događaj će se održati u Tuzli, u periodu od 23. do 24. maja 2023. godine u hotelu „Mellain“ Tuzla.

“Turistički forum 2023.” ima za cilj okupljanje turističkih radnika, predstavnika javnog i privatnog sektora kako bi razmijenili iskustva, potrebe i inicijative za unapređenje poslovanja u turizmu. Ovaj forum je prilika da se uspostavi dijalog s turističkim djelatnicima, postave pitanja, razmijene mišljenja i savjeti  te doprinese povećanju kapaciteta rada uključenih aktera u turizmu.

Tuzlanski kanton nudi bogatu turističku ponudu s brojnim atrakcijama, a uz to, prisutnost aerodroma i dobra cestovna povezanost s regijom stvara preduvjete za daljnji razvoj turizma u funkciji općeg ekonomskog napretka kantona. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo posvećeni su unapređenju turističkih potencijala, posebno u područjima infrastrukture, ugostiteljstva i individualnog smještaja, s ciljem pružanja kvalitetnog iskustva turistima i privrednog razvoja lokalnih zajednica.

 

 

Na vrh