Kult(ura)

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona jedan od pokrovitelja, a na Festival sevdalinke dolazi i Halid Bešlić

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona intenzivno radi na promociji kulturnih, historijskih i turističkih potencijala ovoga kraja. Prepoznajući istinske vrijednosti već dugi niz godina je zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK i ministrom Mirsadom Gluhićem, pokrovitelj Festivala sevdalinke, koji se održava u Tuzli i koji je već odavno prešao granice ovoga kantona, ali i Bosne i Hercegovine.

Ove godine Turistička zajednica TK, na čelu sa direktorom Miralemom Meškovićem, je pokrovitelj glavne nagrade takmičarskog dijela Festivala, čime nastavlja promociju pravih vrijednosti koje dolaze iz naše države.

Podsjećamo Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ove godine održava se 11. i 12. 04. u BKC-u Tuzla. Za razliku od prošlih izdanja, ove godine Festival traje dva dana i takmičarskog je karaktera, gdje će na prvoj večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke.

Organizatori iz Udruženja muzičkih umjetnika, ovih dana privode kraju konkurs za takmičarski dio, te vrše odabir učesnika u revijalnoj noći Festivala.

fs halid - Copy

Podrška Festivalu došla je i od strane istinske legende muzičke scene, Halida Bešlića koji je najavio, u zavisnosti od svojih obaveza i dolazak u Tuzlu.

Nakon uspješno održane konferencije „Nominacija sevdalinke za upis na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva“ koja je održana u januaru mjesecu, na redu je promocija knjige i DVD-a, sa prethodnih festivala ,a koja će se održati 27.02. 2018 godine u J. U. Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla.

Na vrh