BiH

Tuku se političari i kod nas – SDP-ovci Zukan Helez i Midhat Palić se u kafiću u Bugojnu fizički obračunali zbog direktora iz SDA

U bugojanskom lokalu sinoć je došlo do incidenta u kojem je učestvovao Zukan Helez (SDP) zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

 

 

To je za Faktor potvrdio Mirza Idrizović, direktor JU Kulturno sportski centar Bugojno, koji nam je kazao da su on i njegova supruga u tom lokalu bili meta Helezovih provokacija, ističući da je Helez bio u alkoholiziranom stanju.

 

Palić nije htio poslušati Heleza

– Supruga i ja smo sjedili u lokalu “Little big” da bi u jednom trenutku u kafić ušao Zukan Helez sa svojim rođakom i još jednim mladićem, koji je inače član Općinskog vijeća Bugojno. Nemalo nakon toga Helez ustaje, vidi se da je u alkoholiziranom stanju i upire prstom u mene, nešto govori, nije se moglo razaznati od muzike – rekao je Idrizović i dodao:

– Zapravo je govorio momku koji je prije njega došao u kafić, oni su iz iz iste stranke, riječ je o Midhatu Paliću. Na to što mu je Helez govorio, čuo sam Palića da mu odgovara: “Kad si ti hrabar ustani ti, priđi mu, istjeraj ga ti”. I onda Palić prilazi meni, odranije se znamo, trenirali smo fudbal zajedno, prišao mi je zagrlio me je i pozdravio. Rekao je: “Mirza je korektan, dobar momak, ja nemam ništa protiv njega”.

 

Nakon toga, nastavlja Idrizović, Midhat Palić se vraća do Zukana, nastavljaju prepirku. Navodno, Zukan mu je govorio pogrdne stvari, da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije izvršio ono šta je on od njega tražio.

Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih 10 minuta

– Ja sam kazao supruzi da ustane, spremi se, jer mi nemamo više šta tu tražiti, idemo kući. Kasnije sam vidio na snimku da je došlo do svađe između njih, naguravanja koje je trajalo deset minuta. Nimalo prijatna situacija – priča nam Idrizović.

Dodaje kako ranije nije imao neprijatnih situacija sa Helezom.

 

“Kažu da mi je psovao zelenu majku”

– Animozitet Zukana prema meni je što sam ja član SDA, što pripadam toj drugoj opciji. Midhata Palića poznajem od djetinjstva, kada sam ušao pozdravio sam ga. Ranije sam se sa Helezom znao pozdraviti i to je to. Kasnije sam saznao od Palića da je Zukan prema meni psovao majku zelenu, suprugu nazvao pogrdnim imenom, ali ja to nisam čuo i ne mogu potvrditi. To sam saznao naknadno i hvala Bogu da to nisam u tom trenutku čuo – rekao nam je Idrizović.

Dodaje kako se u ovom bugojanskom lokalu nikada nisu događali incidenti.

Pokušali smo kontaktirati i Heleza, saslušati njegovu stranu, ali on nije odgovarao na pozive novinara.

Na vrh