Komentari

Trojka, dokle ba više?

Postoji anegdota koja kaže da je omiljeni narodnjak čelnika Trojke kada pregovaraju sa Dodikom i Čovićem ona stara Šemsina “Pristajem na sve samo kaži” … samo bi mi rekli, da to više nije anegdota nego naša zbilja.

 

 

Naime, nisam siguran pa ne smijem da tvrdim 100% ali šta god su Dodik i Čović od uspostave vlasti sa ovim koalicionim partnerima stavili na stol … ovi su potpisali. Tako je bilo i danas kada su na sastanku vladajuće većine (održanom u I.Sarajevu) u državi lideri Trojke bezpogovorno pristali na sve što im je Dodik rekao da učine, međutim nećemo o tome ovaj put. Ono što je nama ali i mnogim istinskim ljubiteljima ove države upalo u oči je to da na fotografijama sa sastanka se ne vide državne zastave, nego samo zastave manjeg BiH entiteta.

 

 

 

Postavlja se pitanje do kada će čelnici Trojke podvijati rep i ponižavati i gaziti i ono malo dostojanstva koje je preostalo ljudima koji vole svoju zemlju. Znamo da razgovori nemaju alternativu, ali izgleda da bi Konaković, Nikšić i Forto sjedili za stolom sa Dodikom i bratijom da im iznad glava visi i slika Karadžića i Mladića. Da li ova gore pomenuta trojica imaju i trunku dostojanstva i kako će i šta će sada reći na ovo ne priznavanje i ne poštivanje jedne nam i jedine … vjerovatno ništa, jer kao što primjeti neko Ademovića i Zukana danas zato i nisu poveli na pregovore da “ne talasaju”, jer su prošli put (u Konjicu) jedino njih dvojica odgovorili na Dodikove luđačke ispade. Zato danas i nisu išli u I. Sarajevo da se “šef ne naljuti”.

 

 

 

boljatuzla.ba/foto – agencije

Na vrh