Zabava

Trijumf Dine Merlina i njegove publike (FOTO)

Dino Merlin četiri noći zaredom emocijama preplavio Beograd. Publika ga ispratila skandiranjem i ovacijama!

 

Nakon sinoćnje eksplozije ljubavnih pjesama i dosad neviđenog scensko-muzičkog spektakla, dogodio se vrhunac merlinomanije koja je proteklih dana vladala u Beogradu.

Čuveni sarajevski kantautor Dino Merlin u četiri prepune Arene povezao je publiku čistom emocijom i porukama mira, a da je bilo još slobodnih termina ko zna koliko bi se dana njegovi hitovi orili Beogradom.

Bez ijedne reklame i plakata, mjesecima unaprijed, ovaj umjetnik rasprodavao je četiri beogradske Štark Arene u samo jednom danu kako je objavljivao nove termine. Beogradska Arena, iako popunjena do posljednjeg mjesta, bila je premala da primi sve obožavaoce njegove muzike. Obećanja publici Merlin nije iznevjerio, naprotiv – odužio im se dosad neviđenim showom na ovim prostorima. Spektakl kakav je priredio, huk publike, skandiranje i ovacije kojima je ispraćen, dugo će još vremena odjekivati ovim prostorima.

Fenomenalno raspoložen, uz izrazitu scensku energiju, vanvremenske hitove i produkciju u rangu najviših svjetskih standarda, oduševljavao je i pokazao  zašto će zlatnim slovima ostati upisan u sam vrh muzičke historije naših prostora.

 “Kakav prizor! Jedva sam čekao na ovo. Nismo se vidjeli osam godina, a to je jedan velik komad vremena. Pjesme su samo note ako ih vi ne zavolite, ako ne uđu u vaša srca i ne pjevamo zajedno. Zbog ovakvih posebnih trenutaka i divne publike kao što ste vi, moj život ima smisla”, obratio se Merlin publici prekidan ovacijama fanova. Pjevala je zauzvrat beogradska publika, ne štedeći glasove i dlanove, kako bi pokazala koliko im je nedostajao.

O tome govori podatak da i pored četiri prepune Štark Arene interesovanje za Merlinove koncerte nije jenjavalo, te se iz redova fanova sve češće citiraju upravo riječi “Bože, daj nam još jednu noć…” iz njegove pjesme “Jedan dan, jedna noć” i čini se da je svaka osoba u Štark Areni imala samo jednu želju – da ta noć traje još duže!
I kako je već poznato da je Merlin veliki profesionalac i kreativac koji ništa ne prepušta slučaju, kao posebno iznenađenje svake večeri počastio je publiku premijerno sa novim pjesmama “Skoro će zima” i “Ne radujemo se”, te je publici iz večeri u veče priređivao i goste iznenađenja. “Posebna čast mi je da su mi se na sceni pridružile neke od kolegica i kolega s kojima sam imao saradnje u karijeri poput Zdravka Čolića, Vesne Zmijanac, Ivane Banfić, Senidah i Marka Louisa, istakao je.
Dino Merlin ostaće jedan od rijetkih umjetnika koji se po broju održanih koncerata u beogradskoj Štark Areni može upisati u sam vrh spiska izvođača tokom njene historije. Novembar u Beogradu ostaće upamćen po koncertima sarajevske megazvijezde koja je publici u areni ostavila svoje srce, a beogradska publika mu se zauzvrat poklonila i odužila velikim poštovanjem, skandiranjem i ovacijama. 
Njegova aktuelna turneja “Mi” nastavlja dalje već za par dana. U Cirihu će biti 30.11. i 2.12, a potom dva petka i subote zaredom u Zagrebu, 8.,9.,15. i 16. decembra. Sjeverna Makedonija ga pak željno iščekuje 27. i 28. decembra u Skoplju.
foto: Željko Vidinović
Na vrh