Tuzla

Tragedija u Doknju – Poginu radnik

Dana 10.06.2024.godine u 15:40 sati, PS Istok/ PU Tuzla prijavljeno je od strane SHMP Tuzla, da je u naselju Dokanj, sa objekta u izgradnji pao radnik. Izlaskom na mjesto događaja policijskih službenika PS Istok, potvrđeni su navodi prijave, te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo, te da se radi o licu S.M.(1991).godine iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao  smrt imenovanog.

Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića S.M (rođen 1991. godine, iz Zavidovića) je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je izašao na mjesto događaja, te rukovodio uviđajem, dok su uviđaj izvršili uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, kao i vještak zaštite na radu. Po naredbi tužioca, tijelo smrtno stradalog radnika preveženo je u JKP Komemorativni centar Tuzla radi vršenja obdukcije, te se preduzimaju dalje mjere i radnje prema uputama postupajućeg tužioca.

Na vrh