Tuzla

Tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Tuzle sa djecom na Panonskim jezerima

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, danas je na Panonskim jezerima organizovao tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, te djecom okupljenom oko udruženja koja djeluju u Tuzli. Tokom druženja i razgovora djeca su gradonačelniku iskazala posebnu radost i zahvalnost, te kazala da će sa ovog događaja nositi divna sjećanja i s nestrpljenjem čekati naredno druženje.

 

„Prelijepo je što smo se danas okupili na prelijepim Panonskim jezerima, sa ovom prelijepom djecom. Srce mi je veliko što se danas družim sa mladim građankama i građanima Tuzle, da zajedno dočekamo i proslavimo Prvi maj, uz druženje, uz pjesmu, uz igru i hranu. Vidimo da su djeca zadovoljna, samim tim i mi smo zadovoljni i ovo ćemo nastaviti baštiniti kako bismo svima njima, a i nama učinili da ovaj praznik bude još ljepši“, kazao je gradonačelnik tokom druženja sa djecom.

Prvomajsko druženje sa djecom, tradicionalno se organizuje više od dvadeset godina, s ciljem da se prenese poruka ljubavi, da se više pažnje i empatije pokloni djeci kojima je potrebna posebna pažnja i ljubav, te na taj način doprinese inkluziji djece u zajednicu i bolje napredovali u rastu i razvoju.

Na vrh