Sport

Tom Cat iz Tuzle treći u Europa League u Italiji, Semir Mujkanović najbolji strijelac

Ekipa Tom Cat iz Tuzle u Italiji je osvojila treće mjesto u Europa League u mini fudbalu.

 

Podsjetimo, nakon što su na državnom prvenstvu u mini fudbalu ove godine osvojili 3. mjesto u Vitezu, ekipa Tom Cat iz Tuzle izborila je učešće u Evropi, tačnije plasman u Europa League.

 

Turnir je trajao od 12. do 15. septembra, a ukupno je bilo 40 ekipa iz čitave Evrope, raspoređenih u osam grupa po pet ekipa. Naši predstavnici osvojili su prvo mjesto u grupi sa tri pobjede i jednim remijem, a i u nastavku takmičenja imali su zapažene rezultate.

 

Semir Mujkanovic

– U osmini finala i četvrtfinalu smo bili bolji od predstavnika iz Mađarske, dok smo zaustavljeni tek u polufinalu, i to od rumunskog šampiona, gdje smo nakon 2:2 pristupili izvođenju penala, te, nažalost, sreća nije bila na našoj strani. U utakmici za treće mjesto savladi smo izraelskog šampiona „On gala“. Kada uzmemo u obzir da većina zemalja koje su nastupile na Europa League ima svoju i ligu i kup u mini nogometu, te im je taj sport u velikom usponu, onda je ovaj uspjeh još draži – kažu iz Tom Cata i dodaju da je za najboljeg strijelca Europa League za 2019. godinu proglašen njihov kapiten Semir Mujkanović koji je postigao devet golova.

Na vrh