Tuzlanski kanton

TK – Nizom aktivnosti bit će obilježen Dan Evrope i godišnjica pobjede nad fašizmom

U sklopu priprema za obilježavanje 9. maja, Dana Evrope i godišnjice pobjede nad fašizmom, premijer Tuzlanskog kantona (TK) Irfan Halilagić primio je danas u posjetu predstavnike Saveza antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata (SABNOR) Tuzlanskog kantona.

Povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope i godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, SABNOR TK će i ove godine organizovati niz aktivnosti.

– Poseban nam je cilj uključiti omladinu i nove generacije u obilježavanje ovog datuma. S tim u vezi i ove godine realiziramo javni poziv za literarne radove učenika na temu borbe protiv fašizma – kazao je predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić, zahvalivši na podršci koju je Vlada ove godine pružila organizaciji obilježavanja ovog datuma.

Premijer Halilagić je zahvalio predstavnicima SABNOR-a na današnjoj posjeti i aktivnostima koje redovno provode, ne samo po pitanju obilježavanja 9. maja, nego uopšte u pogledu njegovanja antifašističkih kao univerzalnih i temeljnih vrijednosti.

– Veoma je bitno to što SABNOR radi, posebno sa aspekta da ideje fašizma još uvijek žive. One jesu pobijeđene u jednom trenutku u istoriji, ali nažalost ponovno se bude i moramo učiniti sve da se te ideje ne rasplamsaju. U tom smislu podrška Vlade neće izostati i SABNOR će se na kantonalnu vladu uvijek moći osloniti – kazao je premijer Halilagić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.


Komentari
Na vrh