Sport

Terener Slobode Mile Lazarević podnio ostavku nakon remija u Zenici

Čelik i Sloboda odigrali su večeras na Bilinom polju u 11. kolu BHT Premijer lige utakmicu bez golova, nakon koje je, nezadovoljan stanjem u tuzlanskom klubu, gostujući trener Mile Lazarević podnio ostavku.

Gosti su bili bliže pobjedi, imali su izglednije prilike, ali se nekoliko puta pravovremenim istrčavanjem iskazao domaći golman Bojan Pavlović.

– Odluka o stavci je donijeta ranije. To je konačna odluka. Čestitke mojim momcima koji su imali pristup, jer ja sam ostavku njima najavio i prije utakmice – kazao je Lazarević, koji je dodao kako nije želio ranije podnijeti ostavku.

On je napomenuo kako je nedavni štrajk igrača, potpuno poništio sav rad u protekla dva i po mjeseca.

– Ovo je zahtjevna i vrlo bitna utakmica i za jedne i za druge. Mi smo došli da pobijedimo i možemo žaliti za dva izgubljena boda. U svakom slučaju, bio je fin ambijent, ali šteta što nije bilo pogodaka. Domaćinu čestitam na korektnom susretu – kazao je Lazarević.

Domaći trener Marko Babić čestitao je Slobodi na osvojenom bodu te podsjetio da su, nakon dva gostujuća poraza, i oni tražili pobjedu kući.

– Do kraja smo se borili, ali nismo uspjeli. Osvojili samo bod- kazao je trener Čelika Marko Babić.

On je dodao da nekoliko igrača nije uspjelo odigrati do kraja utakmicu te su se zbog grčeva hvatali za noge.

– Pokušali smo sve što imamo na raspolaganju staviti u službu. Ali, imamo to što imamo – kaže Babić.

Na novinarsko pitanje da li se on i njegovi igrači dobro razumiju, Babić je kazao da nema razloga da se ne razumiju.

– Ako je problem Čelika Marko Babić, Čelik nema nikakav problem. Igramo bez bekova, zašto igramo bez bekova? Igramo bez krila, zašto igramo bez krila? Mi računamo na sve što nam može pomoći u ovom trenutku. Naši su resursi vrlo skromni – istakao je Babić, koji je dodao kako je ulaskom u igru večeras ekipu pokrenuo Aidin Mahmutović, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Na vrh