Sport

Talentovani Aaron Huskić porjeklom iz Cazina u Americi plijeni pažnju ljubitelja fudbala

U posljednje vrijeme naša reprezentacija je iz dijaspore dobila nekoliko kvalitetnih igrača (Dedić, Gazibegović, Hadžikadunić, Ahmethodžić…). To je svakako pozitivan trend koji se treba nastaviti i u budućnosti.

 

Međutim, osim iz Evrope ne treba zaboraviti ni dječake sa drugih kontinenata. U posljednje vrijeme se spominju mnoga imena na koje skauti NS BiH trebaju obratiti pažnju. Jedan od onih koji krči put ka velikoj sceni je i Aaron Huskić koji je rođen u New Yorku.

 

– Počeo sam trenirati kada sam imao pet godina. FC Invictus je moj prvi klub, a i danas sam član ovog kluba. College na koji sam primljen i počinje u septembru 2023. zove se Le Moyne College koji će od ove godine igrati u Division 1 – predstavlja se talentovani Huskić.

 

Aaron je rođen u Americi 2004. godine, a može pokriti više pozicija u timu.

 

– Igrao sam na pozicijama ofanzivnog veznjaka, a nekada i na mjestu lijevog veznog igrača. Ipak, u posljednje vrijeme najčešće pokrivam poziciju lijevog beka. Tu sam se baš dobro snašao – nastavlja Huskić.

 

Ne krije da mu je školovanje na prvom mjestu, ali ne odustaje od svojih snova.

 

– Volio bih jednog dana igrati u nekoj evropskoj ligi. Svjestan sam da je potrebno mnogo rada i odricanja. Redovno treniram, čak i više nego ranije. Bilo je nekih kontakata iz Evrope, ali se na tome završilo – nastavlja talentovani fudbaler.

 

Iako je rođen miljama daleko od svoje grude, ne zaboravlja svoje korijene.

 

– To se podrazumijeva. Volim otići u svoj Cazin. Prošle godine sam par dana proveo u Sarajevu i nosim lijepe utiske. Također sam bio i učesnik jednog kampa – kaže Huskić.

 

Redovno gleda utakmice našeg najboljeg državnog tima.

 

– Navijač sam naše reprezentacije. Pomno pratim sve utakmice. Nadam se da će ova generacija igrača predvođena Džekom, Pjanićem, Kolašincem napraviti veliki rezultat i plasirati se na EP. S obzirom da se prvenstvo igra u Njemačkoj, vjerujem da bi imali ogromnu podršku sa tribina – istakao je talentovani Aaron Huskić.

Na vrh