Aktuelno

Takmičenje u poduzetništvu za srednjoškolce

Prvo polufinale najvećeg državnog takmičenja za srednjoškolce u poduzetništvu pod nazivom „Munja Business Challenge“ čiji je partner Ministarstvo kulture, sporta i mladih Tuzlanskog Kantona, bit će održano u srijedu 3. aprila 2019. godine u BKC-u Tuzla sa početkom u 9:30h. Proglašenje pobjednika planirano je u 17:00h.

Ovogodišnji Business Challenge sastoji se od četiri regionalna jednodnevna takmičenja u Tuzli, Banja Luci, Sarajevu i Mostaru. Pobjednički timovi od 17. do 19.4.2019. godine sudjeluju u finalu u Sarajevu, a dvadeset najboljih predstavljat će BiH na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u Crnoj Gori.

Business Challenge realiziran je, po međunarodnoj metodologiji najvećeg obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i poduzetništva Junior Achievement koji djeluje u preko 100 zemalja, u organizaciji MUNJA Inkubatora i HOCU.ba info platforme sa partnerima. Na ovom takmičenju 200 srednjoškolaca iz velikog broja srednjih škola iz cijele zemlje pokazat će kako se snalaze u rješavanju poslovnih zadataka koje su pripremili menadžeri i stručnjaci iz oblasti poduzetništva. Učenici podijeljeni u mješovite timove sa vršnjacima iz drugih gradova će, kroz timski rad i uz pomoć mentora, osmisliti najbolja poslovna rješenja i zatim ga prezentirati stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Na vrh