Aktuelno

Swimarathon u 22.02. u Hotelu Tuzla

Swimarathon je projekat organizovan od strane rotarijanske zajednice u Tuzli, a koji za cilj ima razvoj svijesti o bitnosti urednih higijenskih i sanitarnih uslova, te prikupljanje sredstava za izgradnju bunara za vodu u Africi.

Globalno 1 od 9 osoba nema pristup čistoj vodi. U pojedinim zajednicama subsaharske Afrike, taj broj je 9 od 9. Za njih je čista voda dnevni izazov. Bez nje ne mogu uzgajati hranu, graditi domove, biti zdravi, niti se obrazovati. Djeca, dva puta češće djevojčice mlađe od 15

godina, dnevno pješače kilometrima kako bi došli do izvora, koji su često kontaminirani uzročnicima bolesti koje se prenose vodom.

Rotary International, u partnerstvu sa USAID-om, se obavezao na cilj snabdijevanja čistom vodom svih stanovnika Gane, Madagaskara i Ugande do 2030. godine. Zahvaljujući ovom partnerstvu do sada 110 škola u Gani ima bolju sanitaciju i higijenu.

Kako bi se jedna osoba snabdjela čistom vodom potrebna su samo 24$ ili 41BAM.

Pozivamo vas da nam se pridružite na sedmom Swimarathonu koji će biti održan 22.02.2019.godine na bazenu Hotela Tuzla sa početkom u 13:00h.

Simbolična naknada za učešće je 1KM. Plivati će se u paru, po dvije dužine (50m), a za najbrže plivače će biti osigurane i nagrade. Učesnicima Swimarathona garantujemo dobru zabavu, a također obezbijeđeno je i osvježenje u vidu čaja i domaćih kolačića. Po okončanju Swimarathona će potencijalnim donatorima biti ponuđena kupovina preplivanih metara zbog čega je iznimno bitan broj preplivanih metara.

Na vrh