Sport

Svjetsko prvenstvo u plivanju na Federalnoj televiziji

Federalna televizija u saradnji sa kompanijom BH Telecom emitira Svjetsko prvenstvo u plivanju na 25-metarskim bazenima koje se održava u Australiji od 13. do 18. decembra.

Ovo je prvi put da se ovaj prestižni plivački događaj održava u ovom australskom gradu, u “Melbourne Sports and Aquatic” centru, rađenom po najsavremenijim standardima, prenosi Federalna.ba.

Grad na obali Albert park jezera tih šest dana postat će dom za 1.000 sportista iz 180 zemalja, koji će biti zaslužni za svjetsku plivačku atrakciju.

Bosnu i Hercegovinu predstavljat će troje takmičara: Lana Pudar, Iman Avdić i Adi Mešetović.

– Kao što je poznato, u posljednjem periodu plivanje je najtrofejniji bh. sport, naravno najviše zahvaljujući sjajnoj Lani Pudar koja će ove godine ponijeti laskavu titulu najbolje sportistkinje BiH. Upravo u našem programu gledatelji FTV-e moći će pratiti nove Lanine, kao nastupe naših plivača Iman Avdić i Adija Mešetovića, na predstojećoj završnici najboljih plivača na svijetu u 25-metarskim bazenima – kaže Muhamed Bikić, urednik Redakcijskog odsjeka za vijesti iz sporta u Odjelu za TV program RTVFBiH.

Na vrh