Kult(ura)

Svijet umjetnosti: Izložba Lorene Babić u Domu kulture Srebrenik

U vrijeme pripreme za blagdan Božić organizuju se razne aktivnosti, a pažnju je privukla i izložba slika mlade umjetnice Lorene Babić.Izložba je održana povodom Božićne manifestacije koju je organizirala Udruga građana “Ponori”, u Domu kulture Srebrenik.

“Za izlaganje na pomenutoj izložbi naglasak je bio na par slika koje su bile facijalne ekspresije, tj. izražavanje emocija kako bi se na osnovu toga i gledatelj mogao poistovjetiti na neki način sa slikom”, objašnjava nam Lorena.

 

Ova mlada umjetnica je završila Srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku u Hrvatskoj.Potiče iz Gornjih Hrgova u blizini Srebrenika, ali trenutno, kao većina mladih, živi i radi u Njemačkoj.Svoj kraj ne zaboravlja i rado je prihvatil poziv da organizuje izložbu u svom zavičaju.O umjetničkim počecima Lorena Babić kaže:

“Počela sam se baviti umjetnošću već od malih nogu, nekih desetak godina, a zadnjih 5 godina već profesionalnije. Ovo mi je prva samostalna izložba.Izložba nije tematski odrađena nego je skup mojih radova čiji su glavi motivi bili autoportreti, portreti i figure, a među njima bila je izložena i kopija da Vincijeve slike: Sv. Ana, Bogorodica i dijete”.

Put od hobija često završi na profesionalnom bavljenju umjetnošću pa je zanimljivo kako Lorena sebe vidi u budućnosti!?

“Planovi za daljnju budućnost su mi da nastavim obrazovanje što se tiče umjetnosti, kako bi usavršila svoje znanje i kako bi u budućnosti hobi pretvorila u ozbiljniji posao i da radim ono što volim, tako da se vidim u tom zanimljivom umjetničkom poslu”.

Za sve one koji žele pogledati izložbu umjetnice Lorene Babić to mogu učiniti  do 19.decembra u Domu kulture Srebrenik.


Komentari

Na vrh