Svečanom sjednicom u Tuzli obilježen Dan Armije BiH

15.04.2021. 


U povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije BiH, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona večeras je održana svečana sjednica, kojoj su prisustvovali predstavnici boračkih udruženja, izvršne vlasti, Muftijstva tuzlanskog i druge osobe iz javnog života TK.

Ovom prilikom je istaknut značaj Armije BiH i njenih pripadnika u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Penzionisani general Armije R BiH, Hazim Šadić u svom obraćanju poručio je da se ovakvi značajni datumi moraju obilježavati i u budućnosti.

-Na današnji svečani dan želim da vas podsjetim da ovaj mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija, ovaj mir su donijeli pripadnici Armije BiH. Današnjem miru su doprinijeli naši najbolji sinovi dajući ono najvrjednije, svoje živote, poručio je general Šadić.

-Svaki dan se moramo prisjećati tih ljudi, odavati im počast, moramo našu mladu generaciju učiti da ovo što danas imamo, da je to skupo plaćeno, dodao je Šadić.

 

U povodu obilježavanja Dana Armije BiH danas su u Tuzli delegacije izvršne i zakonodavne vlasti i boračkih udruženja TK položili vijence i cvijeće na spomen-obilježjima na Slanoj Banji, te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK odavši tako počast svim žrtvama agresije u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!