Aktuelno

Svečano proglašenje pobjednika takmičenja osnovaca Tuzlanskog kantona „Moj pas, moja odgovornost“

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust, u saradnji s Minstarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te partnerskom organizacijom Fondacija Tuzlanske Zajednice (FTZ) organizuje takmičenje za osnovnce, prvo u Tuzlanskom kantonu, pod nazivom “Moj pas, moja odgovornost”. Svečana dodjela nagrada, u sklopu koje će biti proglašeno trinaest škola pobjednica iz različitih općina, održat će se

u srijedu, 24.4.2019.godine, u dvorištu osnovne škole “Jala”, ulica Muharema Fizovića-Fiska br. 2, Tuzla, s početkom u 13:00h.

U sklopu takmičenja djeca su dizajnirala kreativne postere kojim su pokazala znanje stečeno kroz edukativno-zabavne radionice koje Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Tuzlanskom kantonu, uz odobrenje Ministarstva, provodi već četvrtu godinu.

Ovaj zabavni događaj je otvorenog tipa, pa će pored timova škola koje su učestvovale u takmičenju pozvani i svi koji žele podržati djecu i pogledati izložbu njihovih radova koja će u sklopu događaja biti upriličena u dvorištu škole.

Pobjedničke škole će kao nagradu dobiti po računar sa zvučnicima, a nastavnici – voditelji timova koji su pobijedili ispred svoje općine, po tablet. Za sve učesnike događaja osigurali smo simbolične poklone, edukativni i promotivni materijal.

Na vrh