Tuzlanski kanton

Svečano otvoren sportski poligon Dubrava u OŠ „Stupari“

U prisustvu predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona te lokalne zajednice danas je svečano otvoren sportski poligon na Dubravi u okviru osnovne škole u Stuparima. Svečanosti otvaranja sportskog poligona nakon 44 godine postojanja škole uveličali su poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Midhat Čaušević, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović te načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Nastavljajući praksu koju je Vlada Tuzlanskog kantona u prethodnom periodu postavila kao zadaću, a riječ je o velikim ulaganjima u školske objekte, danas je ponovo poslana poruka da ne postoji mala škola niti mala lokalna zajednica, naglašeno je.

Premijer Halilagić ponovio je i ovom prilikom da „svima treba omogućiti jednaka prava, jednake mogućnosti i škola u Kladnju je primjer toga. Ovaj poligon je nešto gdje će djeca imati priliku da održavaju sve potrebne sportske aktivnosti. Zaista nam je drago da dan prije našeg najvećeg državnog praznika, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, da smo u prilici da otvorimo ovaj poligon“, kazao je premijer Halilagić.

Izgradnja poligona uslijedila je nakon inicijative poslanika Čauševića predsjednika Skupštine Vujovića.

„Uz veliko zadovoljstvo svih nas a mislim najveće zadovoljstvo i sreću učenika i sreću generacija koje će se školovati u ovoj školi, evo jedan lijep projekat, projekat koji će ostati da svjedoči o dobroj saradnji menadžmenta škole, roditelja, učenika, Skupštine TK, Vlade, Ministarstva. I evo baš simbolično na veliki dan za državu Bosnu i Hercegovinu, u povodu Dana nezavisnosti ostavljamo budućim generacijama jedan prelijep infrastrukturni projekat odn. poligon koji će vjerujemo služiti svojoj svrsi a to je razvijanje onih pozitivnih vrijednost sporta, dječje radosti i svega onoga što podsjeća na ljepše i bolje dane“, kazao je ovom prilikom poslanik Čaušević.

Zadovoljstvo što se baš pred Dan nezavisnosti BiH učenicima ostavlja ovaj sportski poligon nije krio ni predsjednik Skupštine Vujović.

Prema riječima ministra Omerovića Vlada TK je kroz program kapitalnih ulaganja izdvojila 55 hiljada KM za sportski poligon. „On treba da omogući ljudima koji žive u ovoj mjesnoj zajednici da imaju adekvatne uslove za život. Posebno učenicima treba da omoguće dobar prostor za igru. Naša intencija da brinemo o ljudima na cijelom području TK, u svim mjesnim zajednicama u kojima žive kako bi imali kvalitetnije uslove ne samo unutar škole nego i za rekreaciju“, kazao je ministar Omerović.

„Danas je za nas posebno sretan dan. Pored održavanja  svečane sjednice i priredbe povodom Dana nezavisnosti BiH imamo priliku da otvorimo i poligon koji smo dugo čekali“, kazao je ovom prilikom direktor škole Muriz Hajdarević.

U narednom periodu planirano je utopljavanje i zamjena stolarije u školi Dubrava kao i krova na centralnoj školi u Stuparima.

Na vrh