Tuzlanski kanton

Svečano obilježen Dan Živinica

Delegacija Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona prisustvovala je svečanosti obilježavanja 19. juna, Dan Grada Živinice. Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježja borcima NOR-a na Karauli i šehidima i poginulim borcima u Gradskom parku u Živinicama, te narodnom heroju Nesibu Malkiću održana je i svečana akademija.

Čestitajući građankama i građanima Živinica njihov dan premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je kazao da je svojim dolaskom Vlada TK pokazala da je opredijeljena da se svečano obilježavaju najznačajniji datumi.

„Dan grada Živinica sigurno to jeste. Koristim priliku da svim građanima i građankama čestitam ovaj dan, da kažem da će Vlada TK nastaviti biti partner u realizaciji svih projekata koji se tiču njihovih životnih potreba, projekata koji rješavaju njihove životne probleme. Samo ove godine preko 3 miliona KM kroz razne programe i razne resore je došlo ovdje u Živinice. Živinice to zaslužuju. One su na neki način postale privredni brend Tuzlanskog kantona. Mi smo na tu činjenicu ponosni i na tome im čestitamo“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.

Svečana akademija povodom Dana Živinica bila je prilika da se oda priznanje istaknutim građanima, kolektivima i nevladinim organizacijama te u prigodnim govorima zvaničnika napravi osvrt na aktuelno stanje u raznim oblastima ekonomskog razvoja, infrastrukture, kulture i sporta. Prisutni su mogli uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom programu.

 

Na vrh