Aktuelno

Svečanim akademskim časom započela nova školska godina na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 07. oktobra 2019. godine organizovala svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – osmu u Brčkom i petu u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini.

Dobrodošlicu brucošima je poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić riječima: „Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima – da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, jer od svojih studenata i poslodavaca koji ih zapošljavaju dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem svakodnevno ispunjavamo. Dokaz tome su svakako i dosadašnje generacije naših diplomanata čiji kvalitet je veoma brzo prepoznat na tržištu rada u BiH i van nje. Naše analize pokazuju da je 90% njih pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca od diplomiranja. Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje tokom studija, ali i u kompanijama širom svijeta, bilo da posao obavljaju na daljinu, ili da su odselili u zemlju zaposlenja.”,te je na kraju istakao: „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja.

Nakon svečanog dijela, studenti su pristupili edukaciji za korištenja ICT servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:

  • eCampus platforma za online učenje,
  • Microsoft Cloud Education Software – skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
  • Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku,

te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

Svim brucošima želimo uspješan početak akademske godine, mnogo novog znanja i dobrih ocjena.

Na vrh