Kult(ura)

Svečana projekcija s ekipom filma „Praznik rada“ Pjera Žalice večeras u Tuzli

Ekipa filma „Praznik rada“, novog filma Pjera Žalice, večeras će pozdraviti publiku u Tuzli, na projekciji u CineStaru Tuzla koja počinje u 20 sati. Svečana projekcija u Tuzli, uslijedit će nakon projekcija s ekipom filma u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru.

„Kako tehologija napreduje uskoro će biti moguće film gledati i na malo boljem frižideru. Ipak postoji samo jedno pravo mjesto za gledanje filma, a to je kino dvorana. Zbog toga mi prikazivanje ‘Praznika rada’ u kinima širom Bosne i Hercegovine predstavlja ogromnu radost. Film se pravi da bi se gledao, a ako se gleda u kinu, to je baš prava stvar.  Naš film, pred našom publikom, u kinu – to je potpuno fantastično“, izjavio je Pjer Žalica, reditelj filma „Praznik rada“.

 

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

 

Sinopsis: Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: „Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.” U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

 

Linkovi za online kupovinu ulaznica:

CineStar kina: https://www.blitz-cinestar-bh.ba/

Cineplexx Sarajevo: https://cineplexx.ba/movies/HO00009006?date=2022-10-13&location=all

Cineplexx Plaza Mostar: https://cineplexxplazamostar.ba/film/praznik-rada/

Kino Meeting Point, Sarajevo: https://kinomeetingpoint.ba/?amy_movie=praznik-rada

Na vrh