BiH

Sve u dogovoru – ČOVIĆEV PORTAL NAPAO BEĆIROVIĆA: “Sve se više kači sa RS-om, priziva krivične progone”

Mostarski portal ABC, bizak Čovićevom HDZ-u, brutalno je izvrijeđao  člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je zatražio od glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanka Kajganića informaciju o poduzetim mjerama krivične odgovornosti za neizvršenje odluka Ustavnog suda BiH u predmetima neustavnog knjiženja državne imovine. 

Pozivajući se na Krivični zakon BiH i Zakon o tužilštvu BiH, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović u zahtjevu glavnom tužitelju navodi da vlasti bh. entiteta RS nisu provele konačne i obvezujuće odluke Ustavnog suda BiH, a koje se odnose na neustavno uređivanje pravne materije državne imovine koja je u isključivoj nadležnosti Bosne i Hercegovine. 

 

U tekstu pod uvredljivim naslovom Neinteligentni Bećirović se sve više kači sa RS-om, priziva kaznene progone”, portal blizak Čoviću sugerira da bi Bećirović trebao odustati od ovakvih zahtjeva koji nerviraju Dodika.

“Bećirovićeve incijative, upiti i stavovi će svakako pojačati napore Dodika i službene politike u RS-u da se još više i još brže odmaknu od Bećirovića i sličnih. Naivni su oni koji poput Bećirovića misle da je u BiH sve riješeno i zacementirano, upravo ih Dodik upozorava na to”, zaključuje portal pod kontrolom HDZ-a Dragana Čovića. 

Na vrh