Sport

Sve spremno za Skok u Kazan, titulu brani Dino Bajrić

Sve je spremno za “Skok u Kazan”, XXI Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu, koje će biti održano sutra s početkom u 16 sati na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

 

– U subotu će 18 skakača iz cijelog regiona pokušati dobiti što bolje ocjene stručnog žirija. Drago nam je da će se na plaži Stari Pazar u Konjicu okupiti nekoliko hiljada posjetilaca, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Skokovi se izvode sa visine od 18 metara u Neretvu na mjestu koje se naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike. Ovu manifestaciju bi bilo nemoguće održati bez pokrovitelja Općine Konjic, te sponzora Federalnog ministarstva kulture i sporta, Turističke zajednice HNK, Vlade HNK, BH Telecoma, Energy3, Eurosjaja, Garden Cityja, Lede, Amka, Igmana… Svi oni su dali svoj doprinos da Konjic u subotu bude centar BiH – kažu organizatori “Skoka u Kazan”.

 

Titulu najboljeg skakača brani odlični Dino Bajrić iz Sarajeva.

 

– Sa te skakaone sam krenuo i do sada sam izveo veliki broj skokova. Kada dođem u Konjic znao sam sa te stijene za jedan dan skočiti 12-13 puta. Dugi niz godina se takmičim i svaki put je novo iskustvo. Najteže će mi biti odbraniti naslov najboljeg. Svi smo konkurenti i svi koji dolaze su i najbolji što se tiče regiona. Ako napravim sitnu grešku, sudije vide i to me u konačnici može koštati dobrog rezultata – kaže Dino Bajrić.

Na vrh